Susitikimas su vaikų knygų autoriumi Vytautu Račicku

Spalio 11 d. Ukrinų kultūros namų salėje vyko susitikimas su vienu populiariausių vaikų knygų autoriumi Vytautu Račicku. Susitikimo metu paskelbti ir apdovanoti piešimo konkurso „Vytauto Račicko knygų personažai“ prizininkai. Renginys organizuotas pagal Mažeikių rajono savivaldybės finansuojamą Mažeikių viešosios bibliotekos Ukrinų filialo parengtą projektą „Bibliotekoje skaitau, kuriu, su draugais susitinku”.

Rugsėjo mėnesį paskelbtame piešinių konkurse dalyvavo penkiolika Ukrinų pagrindinės mokyklos moksleivių. Rašytojo V. Račicko sprendimu, prizai įteikti Augustei Lukšaitei už piešinį „Kriaušianosis“, Simonai Lukošiūtei už piešinį „Zuika ir jo draugai“, Benui Urbonui už piešinį „Senutė“, Emai Čiutytei už piešinį „Juozapėlis“, Urtei Kasperavičiūtei už piešinį „Edvardukas“, Deimantei Lukošiūtei už piešinį „Kaziukas Tilindžis ir Aliutė Šavalinskaitė“, Gabrielei Kniukštaitei už piešinį „Šarūnė“ ir Kornelijai Murinaitei už piešinį „Nippė“. Nugalėtojai apdovanoti prizais.

Į susitikimą rašytojas V. Račickas atvyko su dideliu lagaminu knygų, kurias vaikai galėjo įsigyti su autoriaus autografu. Susitikimo metu jis skaitė ištraukas iš savo parašytų knygų, kalbėjo apie knygų kūrimą, knygos kelią nuo rašytojo iki skaitytojo. Vaikai buvo labai žingeidūs ir domėjosi, kada rašytojas pradėjo kurti, kodėl rašo vaikams, o ne suaugusiesiems, kokia pirmoji, mylimiausia jo parašyta knyga, ar jas skaito rašytojo vaikai ir anūkai bei pan. Visiems atsakęs į klausimus, renginio pabaigoje rašytojas pranešė gerą naujieną – jau greit sulauksime jo populiariausios knygos „Šlepetė“ 7 dalies. Tiesa, apie ką joje bus rašoma, rašytojas neatviravo.

Į projekto „Bibliotekoje skaitau, kuriu, su draugais susitinku“ veiklą įsitraukė Ukrinų pagrindinėje mokykloje besimokantys mokiniai. Jie dalyvavo piešinių konkurse, aktyviai skaitė knygas, bendravo, susitiko su visiems gerai žinomu rašytoju. Projekto įgyvendinimas praturtino kaimo vaikų laisvalaikį, suteikė jiems naujų žinių apie literatūrą ir dailę, skatino dažniau lankytis bibliotekoje ir skaityti knygas.

Valda MURAVJOVIENĖ

Ukrinų filialo bibliotekininkė

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode